Estètica dental.

T’agrada somriure?

 

El somriure juga un papel fundamental avui en dia en la societat, i cada dia més. És un aspecte important per a nosaltres mateixos i a l’hora de fixant-se en els demés. En què et fixes quan et trobes per primera vegada amb una persona? Un estudi diu que després de mirar els ulls, ens fixem en el seu somriure.

 

Tots volem solucionar els nostres problemes dentals, apart de aconseguir el millor resultat estètic. En CMDG sabem com fer-ho, i t’ho expliquem.

Com reparar les dents o modificar-les?

Les carilles dentals són un recurs de reparació dental que permet corregir alguns defectes de forma i color de les dents, fractures, espais entre dents (diastemes)… Gairebé sempre s’aplica només a les dents que són visibles al somriure. A diferencia de les fundes, les carilles recubreixen la part més visible de la dent, no donen la “volta” a la dent per complert.

Carilles de porcelana

 1. Fabricades al laboratori per un protèsic.
 2. Necessiten d’una preparació previa, un tallat mínim de la dent.  El pacient sempre marcha a casa amb un provisional.
 3. Es necessiten mínim 2 sessions per realitzar aquest tractament.
 4. La durabililitat és major si la comparem amb les carilles de composite.
 5. Ofreceix un somriure espectacular per color, forma i lluminositat.

Carillas de composite

 1. Realitzades directament sobre la dent(free hand). Col·locant capes de resina una sobre l’altre.
 2. No es necessària una preparació previa, no necesitem reibaixar la dent. És menys agressiu que les carilles de porcelana.
 3. Es pot realitzar en una sola sessió depenent de les dents involucrades.
 4. En alguns casos es pot realitzar un “mock-up” , preforma privisional per què el pacient es pugui fer una idea del resultat que obtindrem avans de realitzar el definitiu.
 5. La durabilitat és menor que les carilles de porcelana, encara que si es trenca o es tenyeix amb el temps, podem reparar-les ràpid i fàcilment sense perjudicar la dent natural.
 6. Ofereixen resultats molt naturals.

 

Fundes o corones dentals

 1. La funda recubreix totalment la dent, a diferencia d’una carilla.
 2. Requereix d’un tallat previ. És més agressiu que una carilla; per això només es realitzen fundes quan la estructura remanent de la dent té un gran risc de fractura.
 3. Són necessaris mínim 2 session de consulta.
 4. Ofereix un somriure espectacular per el color, la forma y brillantor.

 

Blanquejament dental

Consisteix en el canvi de tonalitat de les dents.

a) Dent vital(quan no s’ha realitzat una endodoncia):

Sistema a la nostra clínica: apliquem un gel blanquejador sobre la dent i l’activem amb una llum fotopolimeritzadora. L’objectiu és obrir els poros de la dent,  i que el tractament a casa sigui més eficaç.

Sistema de blanquejament a casa: es realitza una fèrula de plàstic sobre la qual s’aplica el gel blanquejador i la mantindrem en boca unes hores. És un tractament que pot durar 2-3semanes. Es recomana realitzar el tractament per la nit, després de sopar i avans d’anar a dormir per així evitar fumar, menjar, café…

Hem de tenir clar que no perjudiquem en cap moment l’esmalt dental al realitzar el blanquejament dental. En ocasions podem sentir sensibilitat durant el tractament, algo normal i que desapareixerà un cop l’acabem.

 

b) Dent endodonciada.

Molts cops, després de realitzar una endodoncia a la dent, aquesta comença a enfosquir-se. Realitzarem en aquests casos un blanquejament intern específic. Es un tractament indolor, sense necessitat d’anestesia, i es realitzen sessions fins a arribar a la tonalitat desitjada.