Estètica dental i facial.

T’agrada somriure?

 

El somriure juga un papel fundamental avui en dia en la societat, i cada dia més. És un aspecte important per a nosaltres mateixos i a l’hora de fixant-se en els demés. En què et fixes quan et trobes per primera vegada amb una persona? Un estudi diu que després de mirar els ulls, ens fixem en el seu somriure.

 

Tots volem solucionar els nostres problemes dentals, apart de aconseguir el millor resultat estètic. En CMDG sabem com fer-ho, i t’ho expliquem.

Com reparar les dents o modificar-les?

Les carilles dentals són un recurs de reparació dental que permet corregir alguns defectes de forma i color de les dents, fractures, espais entre dents (diastemes)… Gairebé sempre s’aplica només a les dents que són visibles al somriure. A diferencia de les fundes, les carilles recubreixen la part més visible de la dent, no donen la “volta” a la dent per complert.

Carilles de porcelana

 1. Fabricades al laboratori per un protèsic.
 2. Necessiten d’una preparació previa, un tallat mínim de la dent.  El pacient sempre marcha a casa amb un provisional.
 3. Es necessiten mínim 2 sessions per realitzar aquest tractament.
 4. La durabililitat és major si la comparem amb les carilles de composite.
 5. Ofreceix un somriure espectacular per color, forma i lluminositat.

Carillas de composite

 1. Realitzades directament sobre la dent(free hand). Col·locant capes de resina una sobre l’altre.
 2. No es necessària una preparació previa, no necesitem reibaixar la dent. És menys agressiu que les carilles de porcelana.
 3. Es pot realitzar en una sola sessió depenent de les dents involucrades.
 4. En alguns casos es pot realitzar un “mock-up” , preforma privisional per què el pacient es pugui fer una idea del resultat que obtindrem avans de realitzar el definitiu.
 5. La durabilitat és menor que les carilles de porcelana, encara que si es trenca o es tenyeix amb el temps, podem reparar-les ràpid i fàcilment sense perjudicar la dent natural.
 6. Ofereixen resultats molt naturals.

 

Fundes o corones dentals

 1. La funda recubreix totalment la dent, a diferencia d’una carilla.
 2. Requereix d’un tallat previ. És més agressiu que una carilla; per això només es realitzen fundes quan la estructura remanent de la dent té un gran risc de fractura.
 3. Són necessaris mínim 2 session de consulta.
 4. Ofereix un somriure espectacular per el color, la forma y brillantor.

 

Blanquejament dental

Consisteix en el canvi de tonalitat de les dents.

a) Dent vital(quan no s’ha realitzat una endodoncia):

Sistema a la nostra clínica: apliquem un gel blanquejador sobre la dent i l’activem amb una llum fotopolimeritzadora. L’objectiu és obrir els poros de la dent,  i que el tractament a casa sigui més eficaç.

Sistema de blanquejament a casa: es realitza una fèrula de plàstic sobre la qual s’aplica el gel blanquejador i la mantindrem en boca unes hores. És un tractament que pot durar 2-3semanes. Es recomana realitzar el tractament per la nit, després de sopar i avans d’anar a dormir per així evitar fumar, menjar, café…

Hem de tenir clar que no perjudiquem en cap moment l’esmalt dental al realitzar el blanquejament dental. En ocasions podem sentir sensibilitat durant el tractament, algo normal i que desapareixerà un cop l’acabem.

 

b) Dent endodonciada.

Molts cops, després de realitzar una endodoncia a la dent, aquesta comença a enfosquir-se. Realitzarem en aquests casos un blanquejament intern específic. Es un tractament indolor, sense necessitat d’anestesia, i es realitzen sessions fins a arribar a la tonalitat desitjada.

Rejuveniment facial amb àcid hialurònic

 

Què és l’àcid hialurònic?

Aquest àcid tan conegut en el món de l’estètica és, al costat del col·lagen, un magnífic aliat a l’hora de guanyar la pèrdua de volum i fer desaparèixer les arrugues causades per l’envelliment natural del nostre cos. Els seus efectes tenen un millor resultat, més durador i menys irritant que altres tractaments, ja que produeixen un menor nombre de reaccions al·lèrgiques i arriben a esborrar les arrugues d’una forma més eficaç.

 

Igual que el col·lagen, l’àcid hialurònic és una substància fisiològica natural que es troba en el nostre organisme i que forma part de la composició de nombrosos teixits i òrgans, fins i tot de la mateixa pell. A partir dels 35 anys, aproximadament, aquesta substància disminueix de forma considerable i deixa l’empremta de la seva absència amb l’aparició de les arrugues de la cara així com amb la pèrdua de volum i fermesa.

 

Zones corporals en què es recomana el tractament amb àcid hialurònic:

El més habitual és que s’utilitzin els tractaments tant cosmètics com estètics en les següents zones on solen aparèixer les primeres arrugues:

 • Contorn i comissura dels llavis
 • Tractament per aconseguir més volum en llavis
 • Arrugues labials i / o peribucals ( és a dir, a voltant de la boca) . Per exemple, el famós codi de barres, les “lineas de marioneta”..
 • Millorar perfil mandibular 
 • Donar volum al llavi i disminuir l’exposició de geniva ( somriures gingivals)

 

Una de les seves grans avantatges davant d’altres tractaments és la seva composició, compatible amb tots els teixits, de manera que qualsevol persona pot gaudir dels seus beneficis sense por a reaccions al·lèrgiques. 

 

Es un material biodegradable i es reabsorvible, no té resultats permanents. El temps dels seus efectes estètics sol ser d’uns 12 mesos. 

 

Els resultats son inmediats. El tractament es realitza en 15-20 minuts. S’utilitza anestesia local.

 

Si estás pesant en beneficiarte d’alguna aplicació amb ácid hialurónic en odontología, vine a CMDG i t’ajudarem a conseguir els resultats que busques. 

 

Gingivectomies

Quan somrius ensenyes massa geniva?

La gingivectomia podria ser una bona solució per a tu.

 

Hi ha algunes persones que al somriure mostren una quantitat de geniva que resulta antiestètica, ja que és més gran del que és habitual. És a dir, la geniva té un protagonisme excessiu i la dent sembla molt curta o petita. Això és el que es coneix amb el nom de somriure gingival. Atès que per a moltes persones l’excés de geniva suposa un problema o complex, hi ha una petita intervenció quirúrgica que permet disminuir la quantitat de geniva quue mostrem quan somriguem. Aquesta operació és la Gingivectomia estètica.

 

En què consisteix la gingivectomia?

La gingivectomía es un senzill procediment que consistexi en remodelar lleugerament la geniva que envolta la dent. Amb anestesia local aquest tractament es molt agraït, rapit, previsible i indolor. Els resultats son inmediats i molt satisfactoris. S’aconsegueix una millora al somriure, dents proporcionades i una millor estética. Un senzill procediment quirúrgic que consisteix a retallar lleugerament la geniva que envolta la dent.

6
5