Irrigador bucal ¿n’has sentit a parlar?

Què és?

L’irrigador dental és un dispositiu que ens ajuda amb la nostre cura dental. El irrigador dental consisteix en aplicar un raig d’aigua a pressió sobre les dents i les genives per tal d’arrossegar la placa bacteriana, sanejar les genives i ajudar a eliminar els restes alimentaris acumulats entre les dents.

L’irrigador bucal principalment está indicat a aquells pacients que volen una higiene oral completa, en profunditat. És molt aconsellable especialment per a persones portadores d’implants dentals i ortodòncia, ja que permet eliminar els restes alimentaris i la placa bacteriana acumulada en espais petits de difícil accés amb el raspall normal.

Així mateix, es recomana també en pacients diabètics, ja que aquesta malaltia està altament relacionada amb una malaltia periodontal coneguda com a periodontitis(inflamació de genives, sagnat, pérdua d’ós progressiu…), per tant s’ha de insistir en la seva higiene oral.

Tothom pot utilitzar un irrigador bucal, no només les persones amb implants, ortodòncia, malalties periodontals … Mai està de més, qui no vol portar a la seva boca una neteja en profunditat?

 

Com funciona?

Abans de començar a utilitzar el irrigador bucal és recomanable llegir la guia d’instruccions que facilita la marca del producte.

Primerament, s’ha de seleccionar la punta de l’irrigador i inserir-la en el mànec. Hi ha diferents puntes per a diferents utilitats, que el pacient tria segons les seves necessitats.

És important comprovar que hi hagi un bon ajust entre el mànec i la punta seleccionada.

El següent pas és omplir el dipòsit amb aigua (tèbia per a gent amb sensibilitat dental), també podem afegir una petita dosi de col·lutori a l’aigua (listerine, etc …)

La primera vegada que es fa ús d’un irrigador bucal, és recomanable començar per una pressió baixa, i poc a poc, poder anar augmentant-se progressivament fins a un nivell confortable, que no causi cap mal a les genives.

 

Un cop inserida la punta al mànec i omplert el dipòsit, es procedeix a engegar el dispositiu. És recomanable introduir la punta en una inclinació de 90 graus sobre les dents.

El seu ús consisteix a anar passant la punta suaument i poc a poc sobre els espais entre les dents. Insistir en les zones on hi ha més cúmul de brutícia (part posterior dels incisius inferiors, queixals del seny …)

Un cop l’hagis passat per tota la boca, retirar la punta i el dipòsit d’aigua, assecar o deixa-ho del revés perquè s’assequi. Encara que sembli difícil i molt laboriós no ho és. Moltes vegades després de raspallar-nos les dents, encara queden restes d’aliments a la boca i l’irrigador bucal s’encarrega de eliminar-lo. El procés dura 2-3 minuts, i encara que al principi dutxis el mirall del cuarto de bany, a poc a poc li aniràs agafant el truc i les ganes de fer-ho servir. Abans d’anar a dormir notarás una sensació de netedat única.

 

En CMDG aconsellem el seu ús, especialment en pacients que per les seves característiques ho requereixin, com també, de cara a aquells que desitgen obtenir una millor neteja oral. Insistir sobre que aquesta tècnica no substitueix en cap moment al raspallat normal rutinari. No dubteu a demanar més informació a la nostra clínica.

De manera que, és imprescindible sempre portar a terme un bon raspallat dental, i fer ús complementari d’altres tècniques com el fil de seda, l’irrigador dental, entre d’altres.

Deixa un comentari