El poder del somriure

Ets d’aquelles persones que no somrius a les fotos perquè no t’agraden les teves dents? ¿Quan alguna cosa et fa gràcia o t’expliquen un acudit d’allò més divertit, et tapes la boca amb la mà dissimuladament? Fas gestos com tensar els llavis per somriure però sense mostrar les dents? Si has assentit amb el cap, potser hauries de reflexionar.

Sabies que estàs desaprofitant una de les formes de comunicació més antigues que existeixen i l’eina més valiosa per acostar-nos als altres? Si ocultem el nostre somriure, ens amaguem nosaltres rere d’ell i podríem enviar un missatge erroni als demés sense ni tan sols adonar-nos, mentres coneixem als nostres futus sogres, o amics de la nostre parella…

En la nostra societat és comú presentar un estat de salut bucodental de mala qualitat sense ser capaç de percebre-ho un mateix. No obstant això, les persones amb les que comparteixes el teu dia a dia i, sobretot, a aquelles amb les que ens trobem per primera vegada – la teva primera cita romàntica, una entrevista de treball- aquest estat no els passa desapercebut.

La primera impressió compte, tant que en el primer que ens fixem quan coneixem algú són els seus ulls i el seu somriure. Realitzem uns prejudicis sobre la persona, que podran ser certs o no, però la qüestió és que ja els hem format. Ens mira directament als ulls? Té les dents brutes?

El somriure té efectes positius tant per a nosaltres com per al nostre entorn. Somriure farà que el teu cos segregui substàncies associades a la felicitat i alegria: neuropéptids (combaten estrès), dopamina, endofrina i serotonina (relaxa el nostre cos, redueix el ritme cardíac i la tensió arterial), endorfines (calmen el dolor) i serotonina (actua com a antidepressiu, i ens fa estar de bon humor) .

No només la boca ens comunica i relaciona amb l’exterior, sinó que també amb el nostre interior. La malaltia periodontal o piorrea, està causada entre altres coses per bacteris que es troben a la nostra boca i que, poden passar a través de la nostra saliva a la nostra parella amb un petó profund. Passen a la nostra sang, i poden produïr infeccions a nivell sistèmic dins l’organisme. Així que, el teu somriure també dóna a conèixer com està la resta del teu cos.

Si avui et mires al mirall i veus que hi ha alguna cosa que no t’agrada o  t’incomoda en el teu somriure, potser és el moment d’anar al dentista i canviar-ho. El teu somriure és important,perquè esperar? Surt al carrer i somriu.

Deixa un comentari